Vibeke Mousten

Diætist Vibeke Mousten

Har du et særligt problem eller ønske? Få råd og vejledning i den rette kost ift. dine behov med afsæt i velunderbygget viden.

RING på telefon 21 96 51 00 eller tryk HER for at skrive til mig.

Diætistpraksis
tlf.: 21965100
mousten@diaetistpraksis.dk

Havnestadens Lægehus
Kigkurren 8 D, st. th.
2300 København S

 

Forhøjet kolesterol – og hvad du kan gøre ved det

Forhøjet kolesterol kan være en forløber for hjertekar problemer, som jo ikke er ønskværdige. Der kan ligge noget genetisk i forhøjelsen, dvs. den arvemasse du har med fra dine nærmeste slægtninge. Ud over dette kan kolesterol forhøjes med alderen, og det kan påvirkes af vores livsstil. Hvis  din læge anbefaler det, kan du selv have indflydelse på tallet ved kostomlægning og ikke mindst viden om, hvad du skal vælge til og fra, før medicin påbegyndes

Som klinisk diætist kan jeg vejlede dig i, hvordan du håndterer kosten, hvad du skal undgå i større mængder, hvilke ting der specifik har betydning, og hvordan din kost skal sammensættes. Det er ikke så kompliceret, som det kan lyde, du skal nok lære at omsætte din viden til noget, du kan bruge i din dagligdag. Du skal have en grundlæggende viden om godt og mindre godt fedt i kosten, du skal vide noget om kostfibre, hvordan du kan vælge bedst m.m. Du kan også ved være fysisk aktiv, hvis du kan, det har nemlig en særlig betydning for kolesteroltallens sammensætning. Er du overvægtig og/eller er din livvidde større end din hofteomkreds, kan vægttab gavne dig væsentligt.

Er du kommet i medicinsk behandling, “fritager” det dig ikke fra at have et øje på, hvad du spiser.