Vibeke Mousten

Diætist Vibeke Mousten

Har du et særligt problem eller ønske? Få råd og vejledning i den rette kost ift. dine behov med afsæt i velunderbygget viden.

RING på telefon 21 96 51 00 eller tryk HER for at skrive til mig.

Diætistpraksis
tlf.: 21965100
mousten@diaetistpraksis.dk

Havnestadens Lægehus
Kigkurren 8 D, st. th.
2300 København S

 

Mave-tarmproblemer kan have mange udtryk

Cøliaki er en alvorlig lidelse, men også FODMAP, irriteret tyktarm, IBS, skjult forstoppelse, fruktoseintolerance, laktoseintolerance, glutenintolerance – kan i udpræget grad nedsætte livskvaliteten og ikke mindst gøre det vanskeligt at være social, at passe sit arbejde med meget mere.

Du bør som udgangspunkt altid være diagnosticeret af læge/speciallæge, og IKKE eksperimentere dig frem til, hvad det måtte være og heller ikke lytte eller læse dig frem til en “behandling” fra ikke fagkyndige eller på Internettet, hvor der altid er forkert hjælp at hente. Vær kritisk med, hvor du søger, så du ikke udelukker fødevarer på helt forkert grundlag, fødevarer som indeholder stoffer, som er vitale for dit helbred!

Som klinisk diætist kan jeg guide dig igennem anbefalingerne for hver enkelt diagnose, og lære dig at fokusere på det nødvendige. Jeg møder mange mennesker, der er faret vild! Én lidelse kræver udelukkelse af visse fødevarer i en periode, og genindførelse igen – helt struktureret, en anden kan imødegås med simple ændringer i dagligdagen ift., hvad du plejer f.eks. måltidfrekvens, nedsættelse af f.eks. frugtmængder. Én kan afhjælpes væsentligt ved indkøb af et simpelt enzym, en anden kræver afholdenhed hele livet fra visse ting og at skulle medbringe egen mad, så man ikke uforvarende kommer til at spise noget, der er farligt for en selv.

Har du flere problemer, kan de altid blive behandlet i samme konsultation, – også inkluderende f.eks. hjælp vægttab eller vægtøgning.

Att: Søg altid først læge, så årsagen til generne kan findes, og rette behandling sættes i gang