Vibeke Mousten

Diætist Vibeke Mousten

Har du et særligt problem eller ønske? Få råd og vejledning i den rette kost ift. dine behov med afsæt i velunderbygget viden.

RING på telefon 21 96 51 00 eller tryk HER for at skrive til mig.

Diætistpraksis
tlf.: 21965100
mousten@diaetistpraksis.dk

Havnestadens Lægehus
Kigkurren 8 D, st. th.
2300 København S

 

Motion og fysisk aktivitet

Motion og fysisk aktivitet er meget oppe i tiden, der skrives og tales ganske meget om dette. Det er der også behov for, for det moderne samfund er ikke bevægelsesvenligt. Fortvivl ikke, hvis du hverken har tid eller mulighed for at træne mange gange om ugen. Den almindelige daglige/jævnlige aktivitet – uden at stå i et motionscenter osv. – kan være ganske givende. Du skal “blot” være dig bevidst om at benytte alle muligheder, idet alt tæller på positivkontoen. Gå korte ture, gå lange ture – til/fra, tag altid trapperne, øv dig, parker langt væk, cykel omveje, intervaltræn på dine daglige cykelture, kom ud i weekenden, gå med nogle du holder af, gå på legepladsen, stå op ofte, gå en tur i middagspausen, vær sammen om noget, gør rent m.m. Det vigtige er at gøre noget, og kan man så gøre mere, så er det et plus på egen konto. Vi har hver vores personlige præferancer, hvad angår motion og fysisk aktivitet. Det vigtigste for dig er, at du vælger den form, DU synes er sjovt og gider bruge din tid på, ellers kan det være svært at komme op af sofaen.

Vil du tabe sig, skal du vide, at motionen ikke altid medfører vægttab. Motion kan være med til at sparke til et vægttab. Du vil under alle omstændigheder opnå en sundere kropssammensætning, hvis du motionerer, mens du taber dig. Efter et vægttab og fastholdelse af vægttabet, er motion og fysisk aktivitet en vigtig knap at skrue på. Når man taber sig, forbrændes både fedt og muskler.

Har du nogle fysiske gener, der gør, at du ikke kan bevæge dig alverden, skal du naturligvis forholde dig til det.