Vibeke Mousten

Diætist Vibeke Mousten

Har du et særligt problem eller ønske? Få råd og vejledning i den rette kost ift. dine behov med afsæt i velunderbygget viden.

RING på telefon 21 96 51 00 eller tryk HER for at skrive til mig.

Diætistpraksis
tlf.: 21965100
mousten@diaetistpraksis.dk

Havnestadens Lægehus
Kigkurren 8 D, st. th.
2300 København S

 

Motion og fysisk aktivitet

Motion og fysisk aktivitet tales og skrives der meget om. Det er der også behov for at gøre opmærksom på, for det moderne samfund er ikke bevægelsesvenligt, vi skal for det meste selv opsøge aktiviteter, i modsætning til tidligere generationer!

Fortvivl ikke, hvis du hverken har tid eller mulighed for at træne mange gange om ugen, og har du nogle fysiske gener, der gør, at du ikke kan bevæge dig alverden, skal du naturligvis forholde dig til det. Den almindelige daglige/jævnlige aktivitet – uden at skulle stå i et motionscenter – kan være ganske givende og skal ikke underkendes. Du skal “blot” være dig bevidst at benytte alle muligheder på din vej, selv i en travl hverdag:

Gå korte ture, gå lange ture – til/fra, tag altid trapperne og undgå elevatorer, parker langt væk, cykel omveje, intervaltræn på dine (daglige) cykelture, kom ud i weekenden, gå på legepladsen, stå op, gå en tur i middagspausen osv. osv.

Det vigtigste er at gøre noget, og kan man så gøre mere, så er det et plus på egen konto.

Vi har hver vores personlige præferencer, hvad angår motion og fysisk aktivitet. Vælg den form, der passer dig, og du gider bruge din tid på, ellers kan det være svært at komme afsted.

Vil du tabe sig, skal du vide, at motion langt fra altid medfører vægttab. Motion kan dog være med til at sparke positivt til et vægttab, være med til efter - at fastholde det tabte og ikke mindst give dig en bedre kropssammensætning. Når man taber sig, forbrændes både fedt og muskler – ikke kun fedt.

Er man (for) mager, skal man være opmærksom på, at meget motion kan være negativt for kroppen.